Schoonmaken met soda

Soda (natriumcarbonaat) is een uitstekend schoonmaakmiddel. Onderstaand een aantal tips voor het schoonmaken met soda. Soda

Verwijderen van groene aanslag op houten tuinmeubelen
Wanneer tuinmeubelen het hele jaar buiten staan, kunnen ze groen gaan uitslaan. Vul een emmer met warm water en voeg hier groene zeep en 6 eetlepels soda aan toe. Maak met een zachte spons het tuinmeubel goed vochtig met het warme water en laat dit ongeveer 10 minuten intrekken. Veeg het daarna met de spons schoon en spoel het tuinmeubel nog eens af met schoon water.

Verwijderen groene aanslag op tuintegels
Neem een mengsel van ongeveer 5 eetlepels soda en groene zeep op 10 liter water. Gebruik een gieter om het mengsel over de tegels te verdelen en laat het even inwerken. Daarna het sop met harde bezem van de tegels halen of met de tuinslang wegspuiten.

Ontsmetten van ontstoken nagelriem, handen en voeten
De uitgelezen remedie tegen een ontstoken nagelriem, handen of voeten is het nemen van een sodabadje. Kook eerst wat water en voeg er daarna wat soda aan toe. Voor een sodabadje is 1 eetlepel soda op 1 liter water voldoende. Laat de soda in het kokende water oplossen en laat het afkoelen tot je er met je vinger of teen in kunt zonder deze te verbranden. Laat je teen of vinger 2 maal per dag ongeveer 10 minuten in een sodabadje weken en de ontsteking zal in de meeste gevallen snel verdwijnen.

Reinigen van zilver bestek en sieraden
Aanslag op zilver bestek of sieraden kun je verwijderen door het bestek of de sieraden in een bak heet water te leggen met wat soda en aluminiumfolie.
Neem een bakje, doe er een stuk aluminiumfolie (wat een paar keer gevouwen is) in, strooi hier een laag soda op. Leg dan het bestek of de sieraden op de aluminiumfolie met soda. Pak vervolgens heet water en schenk dit over het bestek of de sieraden. Gebruik zoveel water als nodig is om de schoon te maken producten onder water te laten staan. Wacht ongeveer 10 seconden en draai dan de producten om. Laat de producten net zolang in het water liggen tot ze weer blinken. Daarna naspoelen met koudwater en afdrogen.

Ontstoppen van afvoer van WC of gootsteen
Neem een kopje vol met soda en giet dit in een emmer met kokend heet water. Wacht tot de soda in het hete water is opgelost en giet vervolgens het hete water in de verstopte afvoer. Het water zal niet direct weglopen. Het is ook de bedoeling om het water te laten staan tot het wegloopt omdat de verstopping is verdwenen door het inwerken van de soda.


Gerelateerde artikelen:

 

 

Bijbehorende producten:
reinigingstabletten

10 stuks - Awimac 2000 Cafe Clean reinigingstabletten

€ 6,75
Bestellen
Deegvormen voor pasta gerechten

Voor pasta gerechten, set van 3 stuks

€ 2,95
Bestellen