Schoonmaken met alternatieve producten

MicrovezeldoekenCommerciële reinigingsmiddelen krijgen vaak een negatief oordeel in boeken over schoonmaken. Vaak wordt in die boeken het schoonmaken van een kraan met een citroen als beter ervaren dan het gebruiken van een reinigingsmiddel. Het blijft echter altijd de afweging tussen tijd en inspanning versus een groen gevoel.

Het gebruik van commerciële reinigingsproducten bespaart je veel tijd en moeite. Vooral omdat je deze producten niet hoeft in te wrijven en als je ze vervolgens moet afspoelen kan dat vrij snel na het opbrengen. Bij het gebruik van natuurlijke producten moet je vaak 30 minuten wachten alvorens het product weer te kunnen verwijderen.

Als je voor de natuurlijke weg kiest wees er dan op voorbereid om citrusvruchten uit te moeten persen en zelf schoonmaakpasta te maken.

Wees je er ook van bewust dat een natuurlijk product niet per definitie ook goed is voor bijvoorbeeld oppervlakken. Je kunt oppervlakken met natuurlijke producten namelijk beschadigen. Het gebruiken van citroen kan stof laten verkleuren of strepen achter laten op onbehandeld hout.

Gezondheidsproblemen kunnen het noodzakelijk maken om geen schoonmaakproducten te gebruiken die sterke chemicaliën bevatten. En helaas bevatten veel commerciële producten chemicaliën.

Met name astmapatiënten hebben een goede reden om irriterende stoffen, die de ademhaling kunnen bemoeilijken, te vermijden.

Milieuactivisten maken zich zorgen over het effect dat alle giftige stoffen in de commerciële schoonmaakmiddelen kunnen hebben op onze planeet.

Wetenschappers ontdekten steeds meer dat bepaalde chemicaliën kanker verwekkend kunnen zijn. Wat je vandaag nog gebruikt om je keukenblad te reinigen kan morgen op een lijst staan met gevaarlijke stoffen voor je gezondheid.

De magie van microvezeldoeken
Wellicht is het gebruiken van microvezeldoeken wel de beste oplossing.

Voordelen van microvezeldoeken:

  • Maakt streeploos schoon
  • ​Geen schoonmaakmiddelen nodig
  • Milieuvriendelijk en duurzaam in gebruik
  • Tot 95 graden uitwasbaar (geen wasverzachter, niet in de droogtrommel en niet strijken)
  • Ook droog te gebruiken voor het afnemen van stof
  • Minder kracht nodig, reinigt ook goed bij een lage wrijfdruk
  • Geen schadelijke effecten voor de gezondheid (geen contact met schoonmaakmiddelen)

Ook interessant?

Bijbehorende producten:
Brasso koperglans poetsmiddel

Poetsmiddel voor messing, koper, brons en chroom

€ 3,95
Bestellen