Algemene schoonmaaktips

Wij hebben 10 handige schoonmaaktips voor je op een rijtje gezet.

1. Bewaar was- en reinigingsmiddelen altijd buiten het bereik van kinderen. Ruim de schoonmaakmiddel zo op dat kinderen(en ook huisdieren) er niet bij kunnen. Let hier ook op tijdens het schoonmaken wanneer de bel of telefoon gaat.

2. Als je een nieuw schoonmaakmiddel gaat gebruiken, lees dan altijd eerst de gebruiksaanwijzingen en aanbevelingen op de verpakkingen. Let ook goed op de veiligheidsinformatie.

3. Heb je twijfel over het geschikt zijn van het schoonmaakmiddel voor het oppervlak dat je wilt reinigen, probeer het dan eerst uit op een klein stukje op een onopvallende plaats of bel de klantenservice van de fabrikant.

4. Maak altijd eerst schoon met een droge doek en stofzuiger, alvorens met een emmer sop aan de slag te gaan.

5. Laat iedere dag het huis lekker luchten door even de ramen open te zetten.

6. Ruim de schoonmaakspullen, zoals dweil, spons en zeem, na het uitspoelen altijd droog op.

7. Maak niet alleen de grote oppervlakken schoon, maar ook: deurknoppen, handgreepjes, spoelknop in het toilet, kranen, gastendoekjes etc.

8. Laat gevoelige oppervlakken, zoals hout, niet te lang nat maar spoel en droog deze meteen af.

9. Gebruik nooit verschillende schoonmaak middelen door elkaar, omdat er ongewenste en gevaarlijke chemische reacties zouden kunnen ontstaan.

10. Lees altijd goed op de verpakking hoeveel je van het product moet gebruiken. Gebruik niet te weinig voor een goed resultaat en niet teveel. Teveel heeft geen zin en belast het milieu onnodig.

 

Gerelateerde artikelen:

 

Bijbehorende producten:
Hagerty Silver Spray

Verwijder aanslag in 30 seconden

€ 9,95
Bestellen
Brasso koperglans poetsmiddel

Poetsmiddel voor messing, koper, brons en chroom

€ 3,95
Bestellen